16 front diff problem
Close
Login to Your Account
Yamaha Viking Forum

16 front diff problem

This is a discussion on 16 front diff problem within the Viking Engine and Drivetrain forums, part of the Yamaha Viking Garage category; Something broke loose in the front end now tires don't spin sounded like something I've never heard before. I was using ground max disc. There ...

Results 1 to 2 of 2

Thread: 16 front diff problem

  1. #1
    Junior Member jeff.lang.9237's Avatar
    Member #
    4433
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    2

    16 front diff problem

    Something broke loose in the front end now tires don't spin sounded like something I've never heard before. I was using ground max disc. There was not very much weight on the rear tires the front was pulling hard when it broke. Any idea what to look at first?


    Sent from my E6810 using Tapatalk

  2. #2
    Super Moderator MassiveOverkill's Avatar
    Member #
    5057
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Custer, SD
    Posts
    531
    Front diff is most likely culprit. Were you in diff lock mode? Could be an axle as well broken inside the diff.
    2018 Blue Wolverine X4
    Only 60 MPH X4 in existence (would love for some others to join the club)
    UTVEngineering machined sheave with easy cleanout port
    SpeedoHealer
    Swiss-cheesed airbox lid
    STI HD beadlocks wearing Tusk Terrabite 27x9x12 tires
    OEM windshield, soft cab, and roof

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •