Clutch slips or don’t engage
Close
Login to Your Account
Yamaha Viking Forum

Clutch slips or don’t engage

This is a discussion on Clutch slips or don’t engage within the Viking Engine and Drivetrain forums, part of the Yamaha Viking Garage category; 2018 Viking EPS, started slipping when I got stuck in the mud. To the point the machine wouldn’t move after I wenched out. Left it ...

Results 1 to 3 of 3

Thread: Clutch slips or don’t engage

  1. #1
    Junior Member ArcherBob's Avatar
    Member #
    9721
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Fairbanks Alaska
    Posts
    2

    Clutch slips or don’t engage

    2018 Viking EPS, started slipping when I got stuck in the mud. To the point the machine wouldn’t move after I wenched out. Left it on the trail and came back with a new belt the next day, that was not the problem. It revs very high and barely engages clutch. Any idea what I can check next or had this problem? Thank you.

  2. #2
    Junior Member ArcherBob's Avatar
    Member #
    9721
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Fairbanks Alaska
    Posts
    2
    I got back into the clutch to see what the primary and secondary were doing, the clutch goes both directions which it shouldn’t and now when I start it both are spinning and it stalls as soon as I put it in gear.

  3. #3
    Junior Member MikeyA's Avatar
    Member #
    9565
    Join Date
    May 2020
    Location
    Knox County Illinois
    Posts
    1
    I am no expert, but it sounds like your oneway bearing has expired. I believe that is in the wet clutch.

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Tags for this Thread